זרעי פשתן ואנטי אוקיסדנטיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, (1) האם מומלץ לשמור זרעי פשתן טחונים במקפיא? אם כן, מדוע? (2) מה היתרונות התזונתיים שבאכילת כרובית? בתודה מראש, קובי.
האם זרעי הפשתן מחדשים את תאי הגוף או תאי גוף מסוג/ים מסוימ/ים (בזכות חומצות שומניות מסוג אומגה שלוש, למשל)? באותו עניין: שמעתי פעם משהו דומה באשר ליוד, האם זה נכון? שמתי לב שבכל אחד משלושת המקרים הבאים: אחרי שאני אוכל זרעי פשתן טחונים (שטחנתי זה עתה, או מהקפאה) עם יוגורט, ואחרי שאני אוכל אצות של סושי (שהנן מוצר עשיר ביוד), ואחרי שאני אוכל כרובית (שהנה מוצר עשיר באנטי אוקסידנטים) - מתפוגגת תחושה של כאב ראש אם הייתה קודם, ויש תחושה של מעין ניקיון בשכל. מה ההסבר לעניין זה?
שלום קובי, זרעי פשתן אמנם עשירים בחומצות שומן אומגה 3 אך לא מהסוג שהוכח במחקרים. זרעי פשתן עשירים גם בסיבים ונוגדי חמצון אך לא יותר ממזונות אחרים כגון שבולת שועל. כרוב, כרובית וכל משפחת המצליבים ידועים בתכונותיהם האנטיאוקסדנטיות ובמניעת סוגי סרטן שונים. לגבי יוד אין לי מידע ספציפי לסגלותיו פרט לנוכחתו בהורמון בלוטת התריס. אני לא יכולה להסביר את התחושה שאתה חש לאחר אכילתם, אך אם זה משפר את הרגשתך תמשיך. לגבי זרעי פשתן טחונים טרי או קפוא, תמיד עדיף טרי.