שמן קוקוס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
איני יודעת אם אני בפורום המתאים ובכל זאת... אני סובלת מכאבי גב ורגל עקב ניוון ופירצת דיסק. אני יודעת ששום מאכל מסויים לא יפתור את הבעייה. אבל... חברה טובה (שלה בעיות גב לא זהות, אך כאבים דומים) ממליצה בכל פה , ואין לה מילים לתאר את התמורות החיוביות, כי אחרי שאכלה יום יום במשך שבועיים שתי כפות של שמן קוקוס אורגני, הכאבים כמעט ונעלמו. אני מודעת לשומן הרווי הרב שבשמן זה. האם יש תחייה לשמן קוקוס לאחר קטילתו בשנות ה 60-70? האם אפשרי שיחול שיפור בהרגשה בזכות השמן? מה דעתך? תודה מראש טנא
שלום, אמנם שמן קוקוס עתיר שומן רווי, אך ייתכן ויש לו סגולות נוגדות כאב ודלקת שלי אינן ידועות, ועל כן איני יכולה להמליץ לך עליו. גם אם תאכלי ממנו לשמך שבועיים ומצבך ישתפר אין לך מה להפסיד, אך לצרוך אותו לאורך זמן לא נראה לי פתרון סביר. המלצתי, תנסי מס' שבועות ותראי אם חל שיפור. אם לא, לא הפסדת כלום, אם כן, אז בוודאי שניתן לשלבו בתפריט על חשבון שומן רווי ממקור אחר. לשם כך רצוי לפנות לדיאטנית לתפריט מאוזן. בברכה, דנה