שאלה דחופה מאד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בוקר טוב דנה וחג שמח אני אוכלת מידי בוקר גביע יוגורט של 200 מ"ל 0% עם כוס ברנפלק. אני יודעת שהארוחת בוקר הזאת בריאה ומאד מזינה. אבל אני רגישה ללקטוז והדבר גורם לי לאי נוחות בבטן, כגון: גזים ואי נוחות כללית, אני מחפה על האי הנוחות הזאת אחרי שאני אוכלת את הארוחת בוקר הזאת במחשבה שזה בריא ומאד מזין, אבל האי נוחות הזאת מאד מפריע לי. מה לעשות? האם להחליף ארוחת בוקר בפרוסה משתי לחם קל מחיטה מלאה וגבינה לבנה 3% או להמשיך לאכול את הארוחת בוקר הנ"ל למרות האי נוחות שבגרימתה?
שלום לאה, יש מס' אפשרויות: 1. להעלות את אחוז השומן ביוגורט ל-3%, זה יכול קצת לשפר וזה גם מזין יותר מיוגורט 0% מבחינת ספיגת סידן. 2. להמשיך עם הארוחה ולקחת תוסף אנזים לקטאז לפני הארוחה. את זה אפשר להשיג בכל בית מרקחת. 3. להחליף ארוחה כמו שציינת. בברכה, דנה
שלום דנה מבחינה בריאותית יוגורט וברנפלקס לא שוה בערכו התזונתי לפרוסה עם גבינה לבנה נכון? אני גם חושבת על הקלוריות, נגיד ביוגור 3% יש יותר קלוריות נכון? ניסיתי גם לאכול את הברנפלקס עם יוגורט 3% וזה אותו דבר גורם לי לכאבי בטן שלשולים גזים ואי נוחות. כדורים לרגישות ללקטוז אני יודעת שיש אבל מעדיפה להימנע בכלל מתרופות. אם אני אוכל לבד ברנפלקס בבוקר זה יכול לגרום עצירות? זאת אומרת אם אני אוכלת את זה לבד?