הלחם ה"קל"
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לברר האם כאשר החברות רושמות על לחמם "לחם קל" האם הוא באמת 2 פרוסות למנה אחת. לעיתים ישנם מקרים שהם רושמים לחם קל כאשר הלחם הוא 60 קלוריות לפרוסה. (כאשר 75 קלוריות למנת לחם אחת!!) איך עליי לדעת באמת מהו לחם קל, האם עליי לעשות את החישוב בעצמי לפי ב-100 גר' למוצר 192 קלוריות, למשל ואם יש לי 500 גרם כיכר לחם אז כופלים 192 ב-5 =960 ולחלק למספר הפרוסות -23- = 41 קלוריות לפרוסה. מה עליי לעשות והאם זה נחשב גם ללחם קל? איך בעצם מגדירים לחם "קל"? שאלה נוספת היא האם אני יכולה להתייחס לפרוסת לחם שאני מכינה בבית מקמח מלא ששוקלת 30 גר' בערך למנת לחם אחת ?... האם אני יכולה להתייחס לפי המשקל? משום שבדקתי ובערך כל הלחמים המלאים או הלא "קלים" הם 30 גרם בערך והלחם הקל הוא חמישים גר'? (בערך חצי מכמות הלחם קל....) מבולבלת!!! תודה
שלום נעמה, עדיף לשקול פרוסה אחת ולראות כמה יש ב- 100 גר' ואז לעשות את החישוב. ההגדרה של לחם קל הינה שרירותית מאוד, והיא אומרת כל דבר שהוא פחות מהמקור, אז גם 60 קק"ל לפרוסה זה נחשב קל. מה שחשוב זה כמה קלוריות מן הלחם את צורכת ביום ולא כמה פרוסות, יש כאלו שיעדיפו קל בגלל שזה נראה יותר, ויש כאלו שיעדיפו רגיל כי זה יותר טעים. אם את מכינה לחם בבית, צריך לחשב את כל המוצרים, מה המשקל הסופי אחרי אפיה כמה פרוסות שוות יוצאות ואז לחשב, שכן משקל הפרוסה לא אומר כמה קלוריות יש בה. בברכה, דנה
תודה על תשובתך... בהמשך לתשובה -- אם אוכלים יותר ממנת לחם אחת בארוחה אז הפחמימות נשמרות כשומן לא? לכן האם אני יכולה לאכול שתי פרוסות לחם 60 קק"ל כל אחת בארוחה?