האם אכילת ארוחה של לחם מרוח בשיכבה טובה של חמאה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יכול להגדיל את ספיגת הויטמינים המסיסים בשומן ולשפר את הבריאות ? האם לחם מרווח ב -60 גרם חמאה כמו שנהוג באמריקה לארוחת בוקר מספיקה או שעדיף לאכול לחם עם חמאה לפני השינה גם ? תודה רבה.
שלום שלומי, אכילה מוגזמת של חמאה אינה מומלצת, אפשר עד 100 גר' לשבוע לא ליום או פרוסה. יש דרכים אחרות להגדיל את כמות השומן בתפריט, כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה, ואין צורך ביותר מכף ליום מאחד המזונות הללו כדי לקבל ספיגה טובה של ויטמינים מסיסי שומן. בברכה, דנה
כמעט כל ארוחה בשיכבה עבה של חמאה דנית על הלחם. 100 גרם לשבוע ? זה פחות מ-5 גרם לפרוסה . מה אני חיי בארץ עולם שלישי ללא אוכל. אוכלים כדאי להיות בריאים. למה כל כך קצת ?