סלט ירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ידוע לי כי ירקות חתוכים עוברים תהליך חמצון ועקב כך רצוי לאכלם ישר לאחר החיתוך. שאלתי: אם אני אוכל את סלט הירקות שלי כחצי שעה לאחר הכנתו, האם בפרק זמן קצר יחסית זה הערכים התזונתיים של הירקות נפגעים? אם בפרק זמן זה אני שם את הסלט במקרר, האם זה יכול לשמור על הערכים התזונתיים של הירקות? האם יש ירקות שהם יותר "מועדים לפורענות" מבחינת תהליך החימצון שהם עוברים כשהם חתוכים, או שאין הבדל בין הירקות מהבחינה הזאת?
שלום שלמה, מרגע החיתוך חל תהליך חמצון של ויטמינים, ולכן רצוי לאכול זמן קרוב לחתיוך. ככל שמחכים הערך התזונתי מבחינת ויטמינים יורד. קירור מאט את קצב החמצון אך לא מונע אותו.אין הבדל משמעותי מבחית חמצון בין ירק לירק או פרי לפרי. בברכה, דנה