ירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום חלק נכבד מן הפלבונואידים שבירקות נהרס בבישול ( חמישים אחוז ) שאלתי: אם נבשל את הירקות בישול קצר כמו עשר דקות (במקום 45 דקות)האם נשמור כך על כמות גדולה יותר של פלבונואידים? ונתקרב יותר אל ערכי הירק הטרי? תודה משה
שלום משה, בהחלט כן. לא רק בישול קצר, גם סוג הבישול אידוי במקום בישול במים שומר על ערכים תזונתיים של מזון. בברכה, דנה
תודה על תשובתך המהירה האם כרוב כן צריך להרתיח כדי שיגרום פחות לגזים ?כמה זמן מינימום ? תודה משה