רמת הנתרן במאכלי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/02/2008 | 12:31 | מאת: אילנה

מה רמת הנתרן הרצוייה - האם בגבינה לבנה 1/2% 260 ל-100ג' זה סביר? ברמת העיקרון אני נגד מאכלים עם נתרן בכלל, וכנ"ל לגבי מלח.

20/02/2008 | 14:07 | מאת:

שלום אילנה, מוצר דל נתרן נחשב ל- 100 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצר. הגבינה שאת מתארת אינה דלת נתרן אך היא בהחלט סבירה. בברכה, דנה

20/02/2008 | 15:35 | מאת: אילנה

האם יש מוצרי חלב/גבינות לבנות רזות (1/2%) עם רמת נתרן יותר נמוכה? מה לגבי לחם, איזה סוגי לחם מכילים רמת נתרן נמוכה, כשהדגש על לחם מחיטה מלאה או לחם קל מחיטה מלאה.