רמת הנתרן במאכלי חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מה רמת הנתרן הרצוייה - האם בגבינה לבנה 1/2% 260 ל-100ג' זה סביר? ברמת העיקרון אני נגד מאכלים עם נתרן בכלל, וכנ"ל לגבי מלח.
שלום אילנה, מוצר דל נתרן נחשב ל- 100 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצר. הגבינה שאת מתארת אינה דלת נתרן אך היא בהחלט סבירה. בברכה, דנה
האם יש מוצרי חלב/גבינות לבנות רזות (1/2%) עם רמת נתרן יותר נמוכה? מה לגבי לחם, איזה סוגי לחם מכילים רמת נתרן נמוכה, כשהדגש על לחם מחיטה מלאה או לחם קל מחיטה מלאה.