נטילת ויטמינים - חשוב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום - עלי להעלות את החומציות בגוף (לפני כניסה להריון) ונאמר לי לאכל הרבה מוצרי חלב להפחית במלח וליטול כדורים של סידן ומגנזיום - רכשתי כדורים של סולגר שמכילים סידן ציטראט ומגנזיום ציטראט + ויטמין D , אך היה שם סוג נוסף של סידן (בשלושת צורותין מלבד ציטראט) ומגנזיום ואבץ - האם עשיתי נכון ? האם מה שרכשתי הסידן בו נחשב ליותר חומצי? שאלה נוספת - האם בשקדים לא קלויים יש מלח או אשלגן?ואם כן מה האחוז? מה ערכם התזונתי ? ובאילו מזונות יש אשלגן?
שלום, מזון לא מעלה חומציות בגוף, הוא מקסימום משנה את רמת החומציות בשתן, איני מבינה לשם מה את מעונינת לשנות את רמת החומציות בגופך ( למרות שהמושג שגוי ולא מובן לי). אין סיבה ליטול תוספים מיותרים ויקרים אם את מקבלת את כל אלו מהמזון, וזאת ע"י אכילה מכל קבוצות המזון. בשקדים לא קלויים יש אשלגן וזרחן ומעט נתרן. מזונות עתירי אשלגן הם כל הפירות והירקות ביחוד בננות, אבוקדו, פירות הדר, עלים ירוקים, קטניות, תפוחי אדמה ועוד. בברכה, דנה
אם כך - מה כן מעלה חומציות ?