ארוז או מפוזר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בוקר טוב, מה ההבדל בין הרינג שקונים במעדנייה (הוא איננו ארוז ואין עליו כתובת כלשהיא) לבין הרינג ארוז (דהיינו תעשייתי, שיש עליו כתובת המציינת את שם היצרן וכן את הרכיבים)? בעיקר, אני מחפשת הרינג עם כמות נמוכה, ככל האפשר, של נתרן, אך רצוי, לעומת זאת, שכמות החומרים המשמרים תהיה אף היא מיזערית. תודה. ליאורה
שלום ליאורה, למיטב ידיעתי אין הבדל, גם זה שנמכר במפוזר הוא הרינג משמור עתיר בנתרן, וקרוב לוודאי שלא תמצאי אחד כזה דל מלח, כי זה לא מוצר דל מלח בהגדרה. בברכה, דנה
דנה שלום, מבקשת להבהיר שלא התכוונתי להרינג דל נתרן, אלא רק ביקשתי לדעת באיזה סוג הרינג כמות הנתרן נמוכה מזו שבשאר סוגי ההרינג. לדוגמה, מצאתי שלעומת סוגי הרינג שונים, שכמות הנתרן בהם עולה על 800 מ"ג (ל-100 ג',יש "הרינג שמור" (אך תעשייתי) שכמות הנתרן בו כ-500 מ"ג, ואני מעוניינת לדעת האם יש אוליי סוגים אחרים עם כמות הרינג אפילו קטנה יותר. אגב, באתר של הכללית מוצגים 2 סוגי הרינג הנקראים "טרי" ו"מבושל", עליהם כתוב שכמות הנתרן בהם היא 90 מ"ג ו-115 מ"ג, בהתאמה. אבל אני לא מכירה סוגים אלה. אודה על התייחסותך. ליאורה