דג מעושן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, בעניין דגים ובשרים מעושנים, קראתי במקום אחר את דבריה של תזונאית לפיהם היום לא מעשנים בשרים ודגים בשיטות המיושנות של פעם. תהליך העישון כולל שימוש בחומרים ובאופנים טבעיים, ללא הוספת חומרים כגופרית וצלייה ממושכת ועמוקה על גריל מסתובב. לכן אין בעיה באכילתם. אנא התייחסותך, על רקע הגישות והדעות השונות המתפרסמות בסוגיה זו. תודה. אלי
שלום אלי, ראשית קשה לדעת איזו חברה משתמשת בשיטות הישנות ואילו בחדישות יותר. שנית, עישון לרוב כולל גם תוספת מלח שהינה בעייתית לכשעצמה. גם בשיטות העישון החדשות נוצרים חומרים מסרטנים, אולי פחות מהישנות אך עדיין קיימות. אפשר לאכול מזונות מעושנים, הכל תלוי בידה, ולעיתים רחוקות מאוד היא המידה הנכונה. בברכה, דנה
דנה שלום, או קיי, עכשיו שברור לי שרצוי להפחית הן באכילת כבד והן באכילת סלמון מעושן (מאכלים שדווקא אהובים עליי, לצערי), ולאחר שהמלצת שלא לאכול כבד יותר מפעם בשבועיים, מה המלצתך לגבי תכיפות מותרת של אכילת סלמון מעושן? אלי