פירות וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/01/2008 | 18:54 | מאת: יואל

האם בריא יותר לאכול פירות וירקות בקליפתם? אם אני מקלפת מלפפונים, פלפלים ותפוחים הערכים התזונתיים שלהם נפגעים? עד כמה נכונה הטענה כי יש לאכול סלט ירקות טרי בו במקום מבחינת שמירת הערכים התזונתיים? האמנם סלט ירקות שנאכל כשעתיים לאחר ההכנה נפגע קשות מבחינת שמירת ערכיו התזונתיים? האם סלט ירקות שלא הוסף לו שמן קשה יותר לעיכול?

21/01/2008 | 19:36 | מאת:

שלום יואל, אכן יותר בריא לאבול ירקות ופירות בקליפתם הואיל וחלק גדול מהסיבים התזונתיים נמצא בקליפה, ובקילופם אתה מאבד את רוב הסיבים התזונתיים, יחד עם מינרלים וויטמינים רבים. אכן הטענה לגבי סלט נכונה, הואיל וברגע שהירק נחתך הויטמינים בו חשופים לחמצון ואיבוד ערכם, לכן רצוי לאכול טרי ולא לחכות, אותו כנ"ל לגבי מיצי פרי. לגבי שמן ועיכול התשובה היא לא, שומן רק מעלה זמן עיכול ולא משפר. בברכה, דנה

21/01/2008 | 21:11 | מאת: יואל

תודה רבה!!!