סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, גיליתי לפני שנה שאני רגישה לחלב, ומאז אני כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב (רק לעיתים נדירות). אני לא צמחונית אבל אני לא אוכלת שום דבר שקשור בדגים. השאלה שלי היא- אם יש אפשרות שחסר לי סידן בגוף, ואם כן, מה אפשר לעשות?
שלום גל, רגישות למוצרי חלב אינה בהכרח לכל מוצרי החלב. לדוגמה רוב הרגישים ללקטוז יכולים לאכול גבינה צהובה, גבינה מותכת וגבינה לבנה המכילות די והותר סידן. רצוי לפנות לדיאטנית קלינית בנושא להרכבת תפריט מתאים. מכל הדגים רק סרדינים מכילים סידן. מהצומח יש שומשום וטחינה וחלבה המכילים די הרבה סידן עם ספיגה סבירה. אם בכל זאת אינך אוכלת מזונות אלו כלל, בקשי מרופא המשפחה תוספת סידן+ויטמין D. בברכה, דנה