חימום סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/01/2008 | 23:31 | מאת: אלעד

האם בתהליך החימום של החלב סויה אני מעלה את ערכו התזונתי? והאם זה תופס לכל המאכלים של הסויה? כי שמעתי שיש את האנזים שנקרא טריפסין שבזמן החימום הוא נהרס וכך הערך הביולוגי של הסויה עולה??האם נכונה האימרה הזאת?

09/01/2008 | 13:36 | מאת:

שלום אלעד, יש כאלו הטוענים כך, אך הביסוסים המדעיים לכך לוקים בחסר. אני מאלו המאמינים עדיין כי חלבון סויה עם חימום ובלי חימום אינו חלבון מלא, ולכן חימום לא משנה את ערכו התזונתי בברכה, דנה