שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/01/2008 | 21:19 | מאת: גליה

א.מה זה חלבוני חלב למה הם נחשבים ללא בריאים, ואיך יודעיןם לבחור מעדן טוב ובריא. ב.איזה קרונפלקס נחשב כטוב לילדים ,את האול בראוון והפייבר 1 שעשיר בסיבים הם לא אוהבים QUAKER SQUARES נחשב לטוב? ג. איזה אורז נחשב לבריא וטוב אשמח לקבל דוגמאות. מה זה תירס צהוב מלא (יש את זה בשלווה פה גדול) ד.שומן צימחי בלחם מדוע הוא לא טוב? ה.אקטימל אחד ביום באמת טוב או שזה בלוף פירסומי? ו. סוכר קנים? מה ההבדל מסור לבן

01/01/2008 | 23:51 | מאת:

שלום גליה, א. חלבוני חלב הינם חלבונים הנמצאים באופן טבעי בחלב פרה או כל חיה אחרת. ישנם מס' סוגים של חלבונים. הם אינם בריאים למי שאלרגי אליהם. אם אין אלרגיה לחלבונים אלו אין בהם כל רע. כל המעדנים מכילים את אותם חלבוני חלב. מעדן בריא נחשב לכזה שאינו מכיל סוכר ובעל אחוז שומן עד 3%. ב. מה שטוב לך יהיה טוב לילדיך, כך שמבחינה זו אין הבדל. את יכולה לתת להם את אלו המבוסיים על קוואקר, אך זכרי, גם אלו מכילים לא מעט סוכר. הכל במידה. ג. אורז מלא או אורז בר נחשב למזין לעומת אורז לבן. ד. אין לי מושג מה הכוונה לתירס צהוב מלא, תירס זה תירס צהב ומלא. ה. שומן צמחי שעובר תהליך הקשיה יכול להפוך לשומן טרנס בתהליך שנקרא הידרוגנציה. הבעיה היא לא שומן צמחי אלא שומן צמחי מוקשה. כך שאין בעיה בלחם. ו. אין מחקרים לגבי אנשים בריאים ואקטימל רק במקרה מחלה הוכיחו תועלת ולכן אין לו חשיבות כל עוד צורכים תזונה בריאה. ו. סוכר קנים הינו סוכר פחות מעובד ולכן יותר מזין מסוכר לבן מעובד, אך בעל ערך קלורי זהה. בברכה, דנה