שאלה בנושא חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/01/2008 | 12:53 | מאת: אורלי

שלום, אני בשבוע החמישי להריון (ע"פ ספירה מהיום הראשון של המחזור האחרון) וכשבוע עד שבועיים מאז העיבור (הזמן בין המחזורים אצלי הוא ארוך - כשישה שבועות). לפני ההריון נטלתי חומצה פולית בכמות של 0.1 עד 0.2 מיליגרם במשך חודשיים עד כחודש לפני ההריון. רמת החומצה הפולית אצלי בדם היתה תמיד נורמלית. בנוסף התזונה שלי היא עשירה בירקות, פירות, קטניות, דגנים (בעיקר אורז מלא ושיבולת שועל). מעוניינת: 1)לקבל חוות דעת על כמות החומצה הפולית שכדאי לקחת בתוסף (בהתייחס למצבי ולתזונה שלי). האם כדאי לקחת מעבר ל- 0.4 מ"ג, כיון שראיתי במקום מסויים המלצה גם ללקיחה של 5 מ"ג, ונאמר שכמות זו יותר אפקטיבית במניעה של מומים מהכמות הנורמלית. בפרט עקב העובדה שלפני ההריון לקחתי כמות קטנה מהמומלצת. 2) לדעת מה הגורמים המשפיעים על ספיגת החומצה הפולית (הן מתזונה והן מתוסף) כיון שראיתי התייחסויות שונות לכך שרק כ- 3% מכמות הויטמינים נספגת, שחומצה פולית המגיעה מהתזונה אינה נספגת היטב (ביחס לתוסף), ושחומצה פולית במזון מבושל (קטניות) נהרסת. בתודה מראש, אורלי

01/01/2008 | 15:45 | מאת:

שלום אורלי, הואיל וחומצה פולית בהריון ניתנת כתרופה ולא כתוסף מזון, כי המינונים נחשבים פרמקולוגים את צריכה להתייעץ עם רופא הנשים. למיטב ידיעתי הממלצה היא לפחות 400 מק"ג שזה 0.4 מ"ג. ישנם רופאים שנותנים יותר כ- 1 מ"ג. 5 מ"ג לטעמי מוגזם, אך הואיל ואין רעילות לחומצה פולית והואיל ולקחת מינון נמוך מההמלצה יש לשקול ללכת למינון גבוה אך זאת בהתייעצות רופא בלבד. לגבי ספיגה, אין הרבה מידע לכאן ולכאן. נכון להיום אין הרבה שמשפיע על ספיגתו ולכן ניתן לקחת אותו לפי המלצות היצרן.בשלב זה לא הייתי מתייחסת למינון המגיע ממזון כי הוא זניח לעומת הכדור. בברכה, דנה