קטניות*
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אינני צימחונית אבל מעונינת להעשיר את התזונה שלי בברזל, חומצה פולית וחלבון. בעבר הייתי אוכלת אורז מלא, קינוא או דוחן ביחד עם קטניות כי הבנתי שזו דרך טובה להשיג את הויטמינים האילו ואת החלבון. אך כיום אינני מסוגלת לאכול דגנים אילו ואני מבשלת מרקים עם קטניות (מרק עדשים/אפונה/חומוס) ושמה אולי 2 כפות דגנים על סיר ענק או תפוחי אדמה. האם שילוב זה שיש בו הרבה קטניות ומעט דגנים עדיין מזין במיוחד העינין של הברזל (עקב חוסר)? כי אני ממש לא יכולה לאכול את השילוב הקודם. תודה מראש
שלום מאי, לצערי ברזל ספיגתו הטובה ביותר מגיעה מהחי ולא מהצומח, כך שזה ממש לא משנה אם את אוכלת דגנים עם קטניות או לא מבחינה זו. לגבי חלבון, רצוי להוסיף חלבון מן החי, ביצים, דגים ומוצרי חלב כמקור לסידן ואומגה 3. פני לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי והנחיה מתאימה. בברכה, דנה