תזונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בזמן האחרון אני מרגישה תשישות וחוסר בשיווי משקל יש לי הרגשה שיש לי חוסרים בתזונה בעקבות הימנעות ממוצרי חלב ובשר . בשר איני אוכלת כי אני לא אוהבת , לא מסיבות אידיאולוגיות כולשהן ולחלב אני רגישה . אני אוכלת המון ירקות ופירות והמון אורז מלא ולבן , קינואה וירקות מבושלים . בזמן האחרון התחלתי להרבות באבוקדו וסלמון מתוך הנחה שהם ימלאו לי את החוסרים , אך יש לי הרגשה שזה הרבה מעבר לזה . תוכלו בבקשה להגיד לי מאיזה סוגי מזון עליי לאכול כדי להתחזק ? חלבונים וסידן , לא ? אז מהם המזונות המכילים כמות גדולה של חלבונים וסידן ? ומבחינת בשר - איזה בשר / עוף הכי כדאי לאכול על מנת להשיג b12 ולהתחזק ? וכנ"ל לגבי דגים - טונה וסלמון הם טובים לסידן ? חלבון הביצה טוב גם הוא? אינני בקיאה בנושא , אשמח אם תעזרו לי או תפנו אותי לאתר המסביר על אבות המזון וכד' .
שלום אורית, מקור טוב לסידן הן מוצרי חלב, בעיקר חלב מועשר, גבינה צהובה וגבינה משולשת. ככל שהגבינה קשה יותר כך יש בה פחות לקטוז ואז את יכולה לסבול יותר את מוצר החלב. לרוב אנשים הרגישים ללקטוז מסתדרים עם יוגורט ביו,גבינה צהובה וגבינה משולשת כמקור לחלבון וסידן. גם טחינה וסרדינים מהווים מקור טוב לסידן. דגים ביניהם טונה וסלמון מהווים מקור טוב לחלבון וחומצות שומן חיוניות. מהבשרים עדיף הודו ובשר בקר כמקור לברזל, אבץ וויטמין B12. את יכולה לשלב קטניות, כוסמת, שבולת שועל כמקור לסיבים וויטמינים רבים. שניצל סויה אינו מזון בריאות מבחינתי. בברכה, דנה