הבהרות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לשאול מה זה פיברולין וכן מה זה פולידקסטרוז - במה שונה מסוכר? תודה.
שלום נועה, פולידקסטרוז הוא פוליסכריד המסונתז על ידי פולימריזציה של גלוקוז וסורביטול. בתעשיית המזון מכניסים פולידקסטרוז כתחליף לסוכר או כמעלה נפח. הוא מוכנס במשקאות, במוצרי חלב, בממתקים, בעוגות, בפודינגים בגלידות בבירה וביין. פולידקסטרוז לא מתעכל או נספג במעי הדק ובמעי הגס. הוא עובר תסיסה חלקית ומעלה גם את משקל הצואה. פ]ולידקסטרוז לא מעלה סוכר. פיברולין הוא סוג של סיב סנטטי שמוכנס למזון ואינו מעלה סוכר. בברכה, דנה
בשביל מה מכניסים פיברולין למזון? בנוסף, לגבי הפולידקסטרוז, לפי הבנתי ממה שכתבת, הוא מהווה תחליף טוב ולא מזיק לסוכר?