תזונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני בת 35 ואוהבת מאוד ירקות אבל רק מבושלים. האם הערך התזונתי שלהם נמוך ביגלל שהם מבושלים ? שאלתי הנוספת - האם אפשר לקבל תשובה ברורה מה נכלל בהגדרת דגנים (אף פעם אני לא יודעת למשל אם אפונה ושעועית נכללים)? תודה על תשובתך,
לקריאה נוספת והעמקה
שלום לילי, בוודאי שהם מאבדים מערכם התזונתי, לפחות לגבי חלק מהויטמינים, בייחוד ויטמין C. דגנים- חיטה, שעורה, שבולת שועל, כוסמת,אורז,כוסמין, הקינואה דומה לדגן אך לא בדיוק דגן.שעועית, אפונה,עדשים נחשבים לקטניות. בברכה, דנה
שלום, בהמשך לתשובתך, איך אני משלימה את החוסר בוויטמין C ? איזה ערך תזונתי יש לקטניות בהשוואה לדגנים ? תודה,