תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/12/2007 | 11:17 | מאת: לילי

שלום, אני בת 35 ואוהבת מאוד ירקות אבל רק מבושלים. האם הערך התזונתי שלהם נמוך ביגלל שהם מבושלים ? שאלתי הנוספת - האם אפשר לקבל תשובה ברורה מה נכלל בהגדרת דגנים (אף פעם אני לא יודעת למשל אם אפונה ושעועית נכללים)? תודה על תשובתך,

לקריאה נוספת והעמקה
07/12/2007 | 13:52 | מאת:

שלום לילי, בוודאי שהם מאבדים מערכם התזונתי, לפחות לגבי חלק מהויטמינים, בייחוד ויטמין C. דגנים- חיטה, שעורה, שבולת שועל, כוסמת,אורז,כוסמין, הקינואה דומה לדגן אך לא בדיוק דגן.שעועית, אפונה,עדשים נחשבים לקטניות. בברכה, דנה

07/12/2007 | 21:51 | מאת: לילי

שלום, בהמשך לתשובתך, איך אני משלימה את החוסר בוויטמין C ? איזה ערך תזונתי יש לקטניות בהשוואה לדגנים ? תודה,