שינוי תזונה -מהפך
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני בת 50עשיתי מהפך תזונתי דגנים קיטניות אגוזים פרות ירקות,+דגים+2 ביצים בשבוע-אני מתמידה כבר שבועיים ומרגישה נהדר התפריט עבר ביקורת תזונאית קלינית הורדתי קפה/תה /מטוגן/צבעי מאכל/חומרים משמרים/סוכר/קמח לבן/אורז-לבן/מוצרי חלב/תרופות שאלות: האם יוגורו ביו פרו בריא ורצוי לצרף לתפריט?האם רסק עגבניות אורגני נחשב אוכל מעובד? והעיקר איך להתמודד עם תחילת תופעות של גיל המעבר כשאני מעדיפה בלי תוספי הורמונים
שלום אילנה, איזו דיאטנית קלינית אישרה לך לא לאכול מוצרי חלב???שנית יוגורט ביו הוא מוצר חלב לכל דבר, אז לא ברור לי איך זה מתיישב עם אי אכילת מוצרי חלב. אפשר לצרפו, לא חיוני, כל מוצר חלב אחר יכול להיות טוב באותה מידה. יש מעט מאוד מחקרים המראים השפעה של מזון על תופעות גיל המעבר. המחקרים היחידים שמראים השפעה קלה היא דיאטה המכילה חלבוני סויה (הכוונה לא לשניצל סויה) אלא לטופו והקטנית בעצמה. רסק עגבניות אורגאני הוא עגבניות אורגניות מרוסקות בדומה לעגבניות שאינן אורגניות. מידת העיבוד תלויה בחברה המכינה אותה, כך שאין לי מידע מדוייק בנושא. בברכה, דנה