מקור תזונתי ל-D
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, עפ"י מידע שפורסם, בין המקורות הבודדים (במזון) לוויטמין D - כבד, שמנת ודג סלמון, אולם לא ראיתי פירוט שלהם. אבקש לדעת, לגבי כבד - באיזה סוג (בקר? עוף? אווז?)? לגבי שמנת - חמוצה? מתוקה? ולגבי סלמון - גם מעושן? תודה. אלי
שלום אלי, לגבי כבד, בעיקר כבד מסוג דג קוד, אך גם בכבד עוף ובקר יש במידה דומה. בגבינות שמנות, לא משנה חמוץ או מתוק, יותר בשמנת חמוצה ובדג סלמון גם במעושן יש. היום כבר מוסיפים ויטמין D חלחק גדול ממוצרי החלב הדלים בשומן. בברכה, דנה
תודה דנה. וברשותך, 2 שאלות נוספות בהקשר לנדון. א. כאדם רזה (לא צעיר), שרמת ויטמין D בבדיקות הדם שלו נמוכה ולכן מעוניין להעלותה דרך התזונה, האם אכילת שמנת חמוצה (פעמיים-שלוש בשבוע, למשל) יכולה להביא לי תועלת יותר מנזק, או נזק יותר מתועלת? אציין שעד כה נמנעתי, בדרך כלל, מאכילת שמנת כלשהיא, עקב חשש מכמות השומן בה (9% בשמנת חמוצה). אני מטופל בסטטין עקב כולסטרול רע גבולי (היה 130), אך בזכות הסטטין הוא נעשה תקין (כ-80). ב. האם נכון שסלמון מעושן - מסרטן (האם הוכח מדעית?)? כי, לצערי, אינני אוהב סלמון טבעי. תודה. אלי