אייל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בוקר טוב לדנה היקרה:) אני מת על אבוקדו בבוקר אני נוהג לאכול לחם שיפון מלא עם שלוש כפות גבינה 3% כמה אבוקדו אפשר לאכול במקום הגבינה. ועד כמה "גרוע" לאכול אבוקדו במקום גבינה (סידן וכאלה..) אבוקדו נחשב לפחמימה ? כלומ במקום זה אני צריך להוריד את כמו הפחמימות או השומנים?
שלום אייל, אבוקדו נחשב למנת שומן- רבע אבוקדו בינוני שווה למנת שומן. הואלא מהווה תחליף לגבינה אך מבחינה קלורית 1/3 אבוקדו שווה ל- 3 כפות גבינה 3%. זה ממש לא נורא להוסיפו לתפריט אך במקום שומן ולא במקום הגבינה. בברכה, דנה