תפו"א נובט
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יש אמת באמירה שאסור מבחינה בריאותית לאכול תפו"א שמתחיל להוציא ניצנים מהפקעת וצבעו הופך לירקרק - האם לזרוק לפח? ומדוע.
שלו אורלי, הנבטה של תפוח אדמה ושינוי צבעו לירוק קורה בד"כ בשל אחסון ממושך באור או בטמפ' קיצוניות מדי. תפוח האדמה מייצר חומר הנקרא סולנין שזה למעשה שם לקבוצה של רעלנים בתפוח אדמה ובכל משפחת הסולניים. מטרת הסולנין הגנה מפני חרקים ומזהמים ביולוגיים. אמנם הכמות שבתוך תפוח אדמה קטנה ומזערית וצריך לאכוךל כמה ק"ג טובים כדי לחוש השפעה של רעלן זה על מערכת העצבים שלנו, אך אם אפשר להמנע מאכילתו, אז פשוט זרקי אותם לפח. כמובן שיש להזהר יותר בילדים בשל נפח פיזור קטן יותר בשל משקל נמוך יותר. עדיף לקנות תפוחי אדמה ללא כתמים ירוקים על הקליפה, אך כמובן שאין לזרוק עכשיו כל תפוח על כל כתם קטנטן, רק בשלבים של נבטים ושכל תפוח האדמה הופך לירוק, ובכל מקרה, גם ללא טעים. בברכה, דנה