אומגה 3 . היתכן כי מזיק?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב לדנה ויינר, מזה כחודש אני נוטל פעמיים ביום 2 כמוסות של אומגה 3 מרוכז במיוחד (תרי אומגה DHA=400 EPA 160). בבדיקת דם עכשיוHDL=33.9 ו- LDL=122.8 CHOLES=170 הרעה ביחס לבדיקה קודמת שלא נטלתי אומגה 3). לציין שאני עושה ספורט 3 פעמים בשבוע. האם אומגה 3 אמור לשפר פרמטרים אלה? מה יכולה להיות הסיבה להרעה בתוצאות הנ"ל. בתודה.
שלום שמעון, לרוב אומגה 3 משפרת את היחסים הנ"ל. איני יכולה לומר מדוע יש הרעה . מבחינת כמות האומגה 3, היא יחסית זניחה. ההמלצה היא על 1-3 גר' ליום לפחות ואילו אתה צורך כ-1.5 גר' שזהו המינימום, אז אני לא מאמינה שהאומגה 3 שינתה בכלל למצב שנית, יש לבחון את התזונה באופן כללי. אומגה 3 לא תשפר את המצב אם התזונה שלך לקויה. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי.. בברכה, דנה
ד.נ. אני אינני מחבב דג סלמון רגיל ולכן אני אוכל אותו רק מעושן. כמו כן, אינני אוהב מקרל והליבוט. מאידך, אני אוכל סרדינים והרינג. טונה אני אוכל רק בשימורים. אני גם אוכל אגוזים ושקדים, וכן - בשר ועוף ודגנים. פרט לכך, אני אוכל סלטים מגוונים פעמיים ביום. האם מאכלים אלו מספקים כמות מספקת של אומגה 3? אם לאו, האם כמוסת שמן דגים יכולה להשלים את החסר (אלא אם כן יש מאכלים נוספים שבתוכם אומגה 3, שנעלמו מתשומת לבי)? בברכה, ליאור