טיראמין - חוששת שדילגת על שאלתי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ראי כמה הודעות למטה - "טיראמין" תודה רבה
שלום טלי, לא דילגתי פשוט חפשתי מידע מעודכן. מזונות עשירים מאוד : כבד מכל סוג, נקניק יבש,רוטב סויה, כרוב כבוש, גבינות בשלות ומיושנות, רוקפור, קממבר,ברי, צ'דר, אמנטל, פרמזן מוצרלה ועוד. כל סוגי המאפה המכילים גבינות אלו. בשר/עוף מיושן, נקנקיות, נקניקים ופסטרמות, דגים מיובשים ומומלחים כגון הרינג, שימורי בשר. בננה ואבוקדו עד 100 גר' ליום. פולי סויה, טופו ותחליפי בשר המכילים סויה. משקאות אלכוהוליים ובירה שחורה. ממרח שמרים ותמציות שמרים. קיימת שונות במקורות המידע לגבי רמת טיראמין במזון, הן בגלל מקורות מזון שונים, בעיבוד המזון ובמכשור הבודק רמת טיראמין. ההגבלה העיקרית היא במוצרים מושנים, בשלים, מותססים ולא טריים. העדיפות למוצרי מזון טריים. בברכה, דנה
תודה רבה רבה :) אם אני מבינה נכון שימורים של ירקות ( מללפון, זיתים ) זה לא בעייתי. מה לגבי טונה משומרת?