תזונה במחלת קרוהן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לפני שנתיים הובחנתי כחולה במחלת קרוהן. הומלץ לי לאכול דגנים מלאים ,קמח שיפון,ולהמנע כמה שיותר מקמח רגיל.מהטענה שהוא בריא יותר לעיכול. אך להפתעתי אני נתקלת בהמון מאמרים שאומרים בדיוק את ההפך.שתזונה העשירה בדגנים מלאים ובכלל קמח מלא...שיפון...וכ'ו הם מזונות העשירים בסיבים ולכן אלה הסובלים ממחלת קרוהן צריכים להמנע ממזונות אלה ולצרוך מזונות שהם דלים בסיבים. אשמח אם תוכלו לעזור לי.
שלום, ראשית עלי לומר לך שאת חייבת, פשוט חייבת להיות במעקב של דיאטנית מומחית לנושא ולא להסתמך רק על קריאה באינטנרט ועל ידע של רופאים שהינו חלקי ביותר בנושא תזונה. באופן כללי, התזונה בקרוהן מתחלקת לשניים, בזמן מחלה או התקף שם התזונה צריכה להיות דלת סיבים, דלת שומן ודלת לקטוז, אך בזמן רמיסיה וכשהמטופל מרגיש טוב ללא בעיות מיוחדות במערכת העיכול, הוא בהחלט יכול לצרוך דיאטה עשירה בסיבים, כמובן הכל תלוי בהרגשה כללית ןהדיאטה הינה מאוד אישית, ולכן כדי לפגוש דיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה