ריבה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, האם יש ערך תזונתי בריאותי לריבה הנקראת "מעדן משמש", 100% רכיבי פרי, ללא תוספת סוכר, חומר משמר וצבע מאכל. יש ב-100ג' שלה 210 קלוריות (50ג' פחממות). אני אוהב למרוח אותה על פריכית, כאשר אני שותה קפה בבוקר ובערב. תודה.
שלום , ריבה היא ריבה, הרבה סוכר פרי ותו לא, אין לה ערך תזונתי של ממש.אם את צורכת אותה בשביל מעט מתוק בבוקר, אין עם כך בעיה. בברכה, דנה
שלום, האם בכל סוגי הריבות (מעדן תאנים, מעדן משמש, מעדן תות-שדה) הקלוריות שלהן כולן ריקות, ופחממותיהן כולן פשוטות? למשל, במעדן תות-שדה שברשותי יש רק 140 קלוריות (ב-100ג'), 35 פחממות. ואם כן, האם מוטב למרוח דבש על הפריכית במקומן? ואוליי מזון מלכות עדיף? תודה. ל.
האם סוכר פרי (= פרוקטוז) הוא חסר ערך תזונתי? אני דווקא קראתי שבצריכה מתונה שלו יש לו תרומה בריאותית בתחומים שונים, ובין השאר (אך לא רק) בתיפקוד המוח ובחיזוק מערכת החיסון. האם זה לא כך? וספציפית, בקונפיטורה תאנים לייט, אותה אני מחבב, כתוב שהיא מכילה לפחות 98% פרי ולא יותר מ-40% פרוקטוז. יש בה 42ג' פחממות (163 קלוריות) ב-100ג', וגם 2.4ג' סיבים. כתוב על אריזתה "ללא תוספת סוכר, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל". האם גם עפ"י הנתונים הללו אין לה ערך ממשי?