מבולבלת..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/10/2007 | 14:45 | מאת: מישהי

שלום לך, ותודה על תשובתך לשאלתי. אני בת 21, ולצערי אנני אוהבת לאכול דגים. מתשובתך אני מבינה שאני לקחתי עד עכשיו זרעי פשטן טחונים והם לא הועילו לי לכלום. קראתי מספר מאמרים שאומרים ההפוך, ואני נמצאת במצב כזה שאני פשוט מבולבלת מהמידע. אני אשמח אם תעשי לי קצת סדר בנושא. ועוד שאלה: אם אני אצרוך את הדגים שציינת, אך כשהם באים בקופסאות שימורים או מעושנים, האם זה מכיל אומגה 3 או שבקושי? תודה לך, ושבת שלום

12/10/2007 | 17:41 | מאת:

שלום, מאמרים באינטרנט ובעיתונות הפופולרית אינן מאמרים מדעיים. כאשר אני נותנת את תשובותיי אני מסתמכת על ספרות ומאמרים מגזינים רפואיים. כאשר אנו אומרים אומגה 3 אנו מתכווונים ללפחות 7 חומצות שומן מסוג אומגה 3. במחקרים מצאו כי חומצת שומן אחת מסויימת מאלו היא זאת בעלת התכונות המועילות ביור, וזו אינה קיימת כלל בזרעי פשתן והיא קיימת בדגים ובשמנים הקיימים בדגים. גם במחקרים לגבי אומגה 3 ממקור דגי אינם חד משמעיים, ואין הוכחה לכך שהם מועילים לכולם או לכל בעיה ומחלה, ולכן ההמלצה הינה מאוד אישית. הכוונה היא לדגים טריים, ככל שהם עוברים יותר עיבוד, כך כמות האומגה 3 הולכת לאיבוד. בברכה, דנה

12/10/2007 | 20:05 | מאת: מישהי

דנה, אני מודה לך מאוד, אני אודה לך אם תצרפי לי קישורים למאמרים באינטרנט בנושא המדובר ועל תזונה בכלל(בעברית..) אשר עליהם אני אוכל לסמוך יותר. תודה לך שוב פעם ושבת שלום..