יוגורט וגבינה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/10/2007 | 14:21 | מאת: נועה

בהמשך לשאלתי הקודמת, רציתי לשאול מה ההבדל, בכל זאת, בין יוגורט לגבינה או כל מוצר חלבי אחר? מה היתרונות של היוגורט? תודה על תשובותייך המקצועיות, המהירות והמאד נחמדות.

11/10/2007 | 14:55 | מאת:

שלום נועה, לדעתי המקצועית, אין ליוגורט שום עדיפות או יתרון על פני מוצר חלב אחר בעל אחוז שומן דומה. כל מוצרי החלב מכילים אותם מרכיבים, חלבונים שומנים פחמימות שמקורם בחלב פרה, רק צורת עיבוד שונה. אם מפרקים את המוצר לגורמים לכל אחד יתרון וחסרון משלו, אך בסיכום הכללי, אין מוצר אחד העולה על כולם, כל מוצר מספק צורך אחר, הרי אי אפשר למרוח יוגורט על לחם, ויוגרט יכול לשמש ארוחת ביניים קלה. ביוגורט יש חיידקים פרוביוטיים שנמצאו מועילים במצבי מחלה שונים, אך לאוכלוסיה הבריאה אין לו שום יתרון. בברכה, דנה

11/10/2007 | 21:43 | מאת: אלירן

ג.נ. האם לשמנת (בעקר חמוצה) יש יתרונות דומים לאלה של יוגורט, קפיר או רוויון?