קטניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/10/2007 | 15:10 | מאת: רוני

שלום דנה שמעתי שמומלץ בצהרים לשלב חצי כוס אורז עם חצי כוס קטניה א. האם זה נכון ב. קטניה מתוך קופסת שימורים או קפוא (כמו אפונה חומוס) זה טוב ? ג. בארוחת צהרים כמה גרם דגים יש לאכול בשר רזה יש לאכול חזה גוף יש לאכול ד. כוס איזה כוס מתכוונים בכמויות

08/10/2007 | 16:27 | מאת:

שלום רוני, שילוב של קטניה ודגן כגון אורז או פסטה מביא לחלבון שלם, זה לא הכרחי ו/או חיוני, זה פשוט נכון. עדיף להוריד את הדגן ולהשאר עם הקטניה לעיתים יותר קרובות. עדיף קטניה מיובשת טריה ו/או קפואה ולא מקופסת שימורים. מנת בשר/דגים נעה בין 150-200 גר' ליממה (200 לדגים) לפני בישול. כוס- הכוונה לכוס זכוכית רגילה ולא לספל. בברכה, דנה