קטניות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה שמעתי שמומלץ בצהרים לשלב חצי כוס אורז עם חצי כוס קטניה א. האם זה נכון ב. קטניה מתוך קופסת שימורים או קפוא (כמו אפונה חומוס) זה טוב ? ג. בארוחת צהרים כמה גרם דגים יש לאכול בשר רזה יש לאכול חזה גוף יש לאכול ד. כוס איזה כוס מתכוונים בכמויות
שלום רוני, שילוב של קטניה ודגן כגון אורז או פסטה מביא לחלבון שלם, זה לא הכרחי ו/או חיוני, זה פשוט נכון. עדיף להוריד את הדגן ולהשאר עם הקטניה לעיתים יותר קרובות. עדיף קטניה מיובשת טריה ו/או קפואה ולא מקופסת שימורים. מנת בשר/דגים נעה בין 150-200 גר' ליממה (200 לדגים) לפני בישול. כוס- הכוונה לכוס זכוכית רגילה ולא לספל. בברכה, דנה