מוצרי חלב דלי שומן וסידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יש הפרעה בספיגת הסידן כתוצאה מאכילת מוצרים דלי שומן כמו יוגורט 0%?
זה תלוי, אם יחד עם היוגורט 0% אוכלים גם מזון שיש בו מעט שומן, אם זה שקדים או אגוזים למינהם, אפילו כף גבינת 5% הסידן יספג, דרושה כמות קטנה של שומן.
שלום, נוכחות השומן חיונית לספיגת סידן בעיקר בשל הצורך בנוכחות של ויטמין D. ויטמין D הינו ויטמין מסיס בשומן ולכן מוצרי חלב 0% לא מכילים באופן טבעי ויטמין זה, אלא אם כן מוסיפים באופן מלאכותי, כפי שעושים היום לחלק גדול מהמוצרים. הבעיה שגם שמוסיפים הכמות אינה מספקת. ברגע שמוסיפים מקור שומן שמכיל ויטמין D אז זה עוזר בספיגה. לצערי רוב המזונות עתירי השומן לא מכילים מספיק ויטמין D פרט לכבד של דגים מסויימים ושמנים שונים. שקדים או אגוזים לא מכילים כמעט ויטמין D לכן הם אינם רלוונטיים. לעומת זאת שילוב עם גבינה, כפי שמורן ציינה בהחלט יכול לעזור, אבל אז לא צריך שילוב, פשוט צורכים מוצרי חלב בעלי אחוז שומן גבוה יותר. בברכה, דנה