סוכרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/09/2007 | 12:18 | מאת: גלית

הי דנה אני חושבת שלא הבנת את שאלתי כשאני קונה מוצר ברכיבים איך אני יודעת שהסוכרים הם סוכרים טיבעיים לדוג סוכרוז?המלטוז? מה? מה נחשב לפחות טוב?

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2007 | 12:22 | מאת:

שלום גלית, סוכרוז, גלוקוז, מלטוז, פרוקטוז, גלקטוז,לקטוז נחשבים לסוכרים טבעיים-הם אינם בריאים או לא בריאים, הכל תלוי בכמות צריכתם, אך ה נמצאים באופן טבעי בטבע. סכרין, ציקלמאט, אספרטיים, אצוסלפאם קיי אינם טבעיים ומוגבלים למשקל גוף. לא ידוע נזק ישיר לאנשים בריאים בכמות מוגבלת, לא מומלץ לנשים בהריון. סורביטול, מלטיטול, מניטול, איזומלט, לקטיטול נחשבים לתחליפי סוכר ונקראים סוכרים אלכוהוליים- לא טבעיים אך לא מזיקים- הבעיה העיקרית, בכמויות גדולות יכולים לגרום לשלשול. סטיביה- ממתיק רב עוצמה טבעי, לא ידוע כמזיק ונחשב לתבלין. סוכרלוז- ממתיק רב עוצמה- מבנה כימי שונה של סוכרוז, מותר לשימוש ללא הגבלה ולא ידוע על תופעות לוואי. בברכה, דנה