סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/09/2007 | 13:16 | מאת: ליאם

הי דנה בהמשך לתשובתך לגבי דגני בוקר ראשית תודה רבה איזה סוכרים נחשבים לטיבעים וטובים וממה להיזהר אני אשמח אם תוכלי לפרט. איך יודעים שציבעי המאכל טיבעיים תודה

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2007 | 12:30 | מאת:

שלום ליאם, סוכרוז, גלוקוז, מלטוז, פרוקטוז, גלקטוז,לקטוז נחשבים לסוכרים טבעיים-הם אינם בריאים או לא בריאים, הכל תלוי בכמות צריכתם, אך ה נמצאים באופן טבעי בטבע. סכרין, ציקלמאט, אספרטיים, אצוסלפאם קיי אינם טבעיים ומוגבלים למשקל גוף. לא ידוע נזק ישיר לאנשים בריאים בכמות מוגבלת, לא מומלץ לנשים בהריון. סורביטול, מלטיטול, מניטול, איזומלט, לקטיטול נחשבים לתחליפי סוכר ונקראים סוכרים אלכוהוליים- לא טבעיים אך לא מזיקים- הבעיה העיקרית, בכמויות גדולות יכולים לגרום לשלשול. סטיביה- ממתיק רב עוצמה טבעי, לא ידוע כמזיק ונחשב לתבלין. סוכרלוז- ממתיק רב עוצמה- מבנה כימי שונה של סוכרוז, מותר לשימוש ללא הגבלה ולא ידוע על תופעות לוואי. כל צבעי המאכל ותוספי המזון מסומנים באות E ולאחריה מספר.להלן רשימת הצבעים הטבעיים:100, 101,120,140,141,150,160,161,162,163,170. בברכה, דנה