אי סבילות ללקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני סובל מהנ"ל ומבקש לדעת אם ישנם סוגים מסויימים של גבינות שאני כן יכול לאכול, כמו גבינות קשות או גבינות עיזים. והאם גבינה שעוברת תהליך חימום כלשהו, מאבדת את הלקטוז. תודה רבה !
לקריאה נוספת והעמקה
שלום יוסי, רגישות ללקטוז הינה מאוד אנדבידואלית ודורשת תהליך ארוך של ניסוי . ישנן גבינות שכמעט אינן מכילות לקטוז כגון גבינות בעלות אחוז שומן גבוה, גבינות צהובות. גם גבינה לבנה וקוטג' מכילות כמות יחסית נמוכה. הרעיון הוא לצרוך כל פעם כמות קטנה בשילוב עם מזונות אחרים ולראות את התגובה. רצוי כל יום לנסות מוצר חלב אחר כדי להבדיל בין תגובות שונות למוצרים שונים. ניתן לצרוך גם חלב דל לקטוז, ויש האומרים שגם יוגורט ביו יכול להיות בסדר, אך שוב, משתנה מאדם לאדם. חימום לא גורם לאיבוד משמעותי של הלקטוז. בברכה, דנה