אלרגיה לחלב וביצה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/09/2007 | 21:47 | מאת: דפנה

שלום, אני גננת בפעוטון בו אחד הפעוטות, בן שנה ותשעה חודשים, סובל מרגישות עזה למוצרי חלב וגבינה. לפי הסברי הוריו כל מגע עם מוצרים המכילים חלב או ביצה (שאינה אפויה) מעמידה אותו בסכנת חיים. כמובן ששינינו את תפריט הגן לחלוטין כדי למנוע מצב בו הילד יאכל מצלחת אחרת וכו'. לפי הבנתי, חלב וגבינה גורמים לו להתנפחויות בכל הגוף ובין השאר באיזור הצוואר, דבר הגורם לחנק מיידי. בגן מצויים כדרך קבע מזרקים למצב חירום. ברצוני להבין יותר את המצב הרפואי שלו, וכמו כן אשמח לקבל רעיונות למוצרים היכולים להחליף את הביצה/חביתה/יוגורט/גבינה/מיונז שהיו נהוגים עד כה בגן. בינתיים אנו אוכלים בבוקר בעיקר חומוס וטונה... תודה רבה, דפנה

לקריאה נוספת והעמקה
23/09/2007 | 11:26 | מאת:

שלום דפנה, איני מומחית בתזונת ילדים, אך בגיל שאת מתארת אין בעיה לאכול כל מרקם. יש להתייעץ עם ההורים מה הם נותנים לילדם כאשר אינו נמצא בגן. יש לשאול האם צורך בבית מוצרי סויה שיכולים להוות תחליף. חלק ניכר מהילדים שאלרגים לחלבון חלב פרה אלרגיים גם לחלבון סויה, לכן רצוי להתייעץ עם ההורים בנושא.לעיתים ילדים שאלרגיים לחלבון חלב פרה יכולים לצרוך מוצרים מחלב עיזים ונאקות, אך שוב, יש לשאול את ההואים לפני כן. א תוכלי להוסיף את אלו, המגוון ישתנה משמעותית. במקום מיונז אפשר להתשמש במרגרינה/חמאה. מוצרי חלב להחליף במוצרי סויה, אם נחשף אליהם בבית. את הביצה אי אפשר להחליף. הסבר למצבו הרפואי הינו פשוט מאוד, הוא אלרגי למזונות אלו, ייתכן ואלרגיה זו תעבור עם השנים. אסור לו להחשף למזונות אלו גם בתוך בישול כגון שניצלים מטוגנים עם ביצה, עוגות ועוגיות, גלידות, וכל מאפה מוסס על גבינות וביצים, פשטידות ועוד. הייתי ממליצה לפנות למשרד הבריאות ו/או החינוך ולהתייעץ עם הדיאטנית המחוזית. בברכה, דנה