גרעיני פשתן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, לחמניות שאופים אותן כאשר הן מצופות למעלה בגרעיני פשתן, מה קורה מבחינת אומגה 3? האם זו דרך יעילה לצרוך אומגה 3? או שמשהו הולך לאיבוד בתהליך האפייה ? תודה
בתשובה לשאלה על לחמניות שאופים כשהן מצופות גרעיני פשתן. אין לזה כל ערך תזונתי מבחינת אומגה 3 - רק גרעינים טריים שטוחנים על המקום יכולים לספק את האומגה 3 . יש לשמור את הגרעינים בפריזר ולטחון כל פעם כמות רצוייה [להוסיף לסלט ליוגורט וכו] בתיאבון
שלום, חימום אכן פוגע במבנה של חומצות שומן אומגה 3 ולכן עדיף לצרוך טרי. שנית כמות הגרעינים על כל לחמניה הינם זניחים, ולכן לא הייתי מייחסת להם חשיבות מלכתחילה. שלישית, זרעי פשתן מכילים אמנם אומגה 3, אך לא את חומצת השומן מסוג אומגה 3 שהינה בעלת הסגולות הרפואיות שמיחחסים לאומגה 3 כל כך בכלליות, ולכן זרע פשתן ככלל פחות מומלצים לעומת אומגה 3 ממקור דגי. בברכה, דנה