פירות וירקות טריים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/08/2007 | 17:20 | מאת: נוגה

שלום, האם יכול להיות שהשריית ירקות ופירות טריים במים חמים או רותחים מספר שעות לפני אכילתם מקילה על העיכול? אילו סוגים נחשבים קלים וקשים לעיכול מהירקות והפירות? תודה רבה.

26/08/2007 | 19:06 | מאת:

שלום נוגה, ייתכן וזה אפשרי, בייחוד לגבי קטניות ופחות לגבי ירקות ופירות משאר הקבוצות. אין ממש הגדרה חד משמעית לגבי מי קל יותר או קשה יותר לעיכול, זה משתנה מאדם לאדם בתגובה. ישנ פירות סיביים יותר כגון פירות הדר, סברס, גואבה ואפרסמון. כמו כן קטניות נחשבות לבעלות זמן עיכול ארוך יותר, אך לאו דווקא קשות יותר לעיכול. דבר שמקל מאוד על עיכול זה קילוף הפרי/ירק ובישולם לעומת ירק טרי. בברכה, דנה

26/08/2007 | 19:36 | מאת: נוגה

אז אין אמת בכך שפירות וירקות טריים מייצרים יותר גזים בקיבה?