סובין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/05/2007 | 08:07 | מאת: אליהו

שבוע טוב לדיאטנית, האם הוספת סובין למרק יכולה לשפר את רמת הכולסטרול (להוריד את הכללי והרע, ולהעלות - או לא להוריד - את הטוב)? ואם כן, האם השפעה זו חלה גם על מי שמטופל בסטטין, אך מעוניין לשפר את ערכי הכולסטרול שלו, העומדים היום על: כללי - 135 80 - LDL 39 - HDL (וטריגליצרידים - 80) בתודה מראש. אליהו

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2007 | 11:59 | מאת: דנה ויינר

שלום אליהו, הוספת סיבים תזונתיים , כגון סובין, דליאטה, בכל צורה, יכולה לשפר את רמות השומנים בדם, בעיקר ע"י הורדת סה"כ כולסטרול, הורדת LDL והורדת טריגליצרידים. לאלו אין הפשעה ממשית על העלאת רמות HDL. לסיבים חשיבות גם באיזון סוכר ובמניעת מחלות סרטן במעי הגס. בברכה, דנה

13/05/2007 | 20:51 | מאת: אליהו

דנה שלום, תודה, אבל האם ייתכן שסובין יוריד (בניגוד ל"כוונת המשורר") גם את הכולסטרול הטוב, במקביל להורדתו את הכולסטרול הכללי והרע? האם יש משהו במנגנון הפעולה של הסובין, או באופיו של HDL, המונע מהסובין להוריד את ה-HDL כאשר הוא מוריד את הכללי והרע? אליהו

מנהלי פורום תזונה קלינית