סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/05/2007 | 10:45 | מאת: גלית

אני מעוניינת לצרוך סיבים תזונתיים מסיסים שהבנץי שעוזרים בהורדת הכולסטרול אני צורכת הרבה קטניות פירות ירקות פסיליום וזה עושה לי רק טוב שאלתי היא אם אני מבשלת את הקטניות במים לדוגמא שעועית לבנה הסיבים שמסיסים במים לא נשארים במים? או שצריך לבשל בדרך אחרת? איזו דרך שומרת על הערכים התזונתיים הכי טוב? ובאילו עוד מזנות יש סיבים מסיסים?

לקריאה נוספת והעמקה
08/05/2007 | 15:16 | מאת: דנה ויינר

שלום גלית, סיבים מסיסים ניתן למצוא בחיטה מלאה ומוצריה, שבולת שוכל, כוסמת וקטניות. אם ניתן לצרוך את המוצר בצורתו הטבעית, עדיף. אם אין ברירה ויש לבשל, רצוי לעשות בישול קצר ככל הניתן ע"י אידוי. סיבים מסיסים אינם יוצאים למים ונהרסים מעט בבישול. בברכה, דנה

08/05/2007 | 21:28 | מאת: גלית

אינם יוצאים במים ונהרסים מעט בבישול כוונתך לאידוי? או לבישול במים?

מנהלי פורום תזונה קלינית