חיטת דורום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/04/2007 | 23:27 | מאת: מיאל

מהי חיטת דורום שממנה מכינים פסטה? היא כמו חיטה מקמח מלא? יש לה יתרונות? תודה.

17/04/2007 | 10:23 | מאת: דנה ויינר

שלום מיאל דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככל שהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן קיימת אפשרות, שדורום עשיר יותר בסיבים תזונתיים, ולכן אולי יותר מזין. מבחינת ערך קלורי אין כל הבדל. הבדל נוסף הוא במבנה הקמח, קמח שמקורו מחיטת דורום נחשב קשה יותר ומותאם בעיקר לייצור פסטה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית