פסח
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם קינואה , בורגול , דוחן כשרים לפסח למה תירס כשר לפסח הרי הוא סוג של דגן לא?
שלום גילה, איני מומחית בדיני כשרות ולכן אצטט תשובה של רב : עקרונית - 'כשר לפסח' כל מזון המיצר מחומרים, שאף לא אחד מהם מחמשת מיני דגן [חיטה, שעורה, שיפון, שבולת שועל (קואקר), כוסמין]. אם אחד ממרכיבי המזון עשוי מאחד הדגנים, כשרות המזון לפסח מותנית בכך שמתחילת יצור המזון לסופו לא חלפו פחות מ18 דקות, משום שבשיעור זמן כזה הדגן עלול להחמיץ. -זה תמצית קיצור דיני חמץ. למעשה - מאחר ורוב מזוננו היום מעובד וקנוי, אי אפשר לצרוך מזון בפסח, מכל סוג שהוא, כל עוד אין עליו אישור כשרות לפסח של גוף כשרות מוסמך כלשהו. אורז, תירס -כשר לפסח. (אשכנזים לעיתים לא נוהגים לאכול תירס)י דגנים - הם חמץ גמור. [דגנים בהגדרתם ההלכתית ולא הבוטנית, היינו חמשת מיני דגן שמניתי לעיל] סולת, קוסקוס - עשויה מחיטה שבאה במגע עם מים, ולכן חמץ גמור. קינואה אינה נחשבת לדגן אמיתי ואינה שייכת למשפחת הדגניים,אך הרב לא ציין ספציפית לגבי קינואה. דוחן הוא דגן, לכן אם יש לך ספק, המנעי ממנו בפסח. בורגול עשוי מחיטה, ולכן אינו כשר. פסח כשר ושמח