אצה כחולה-ירוקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/02/2007 | 18:16 | מאת: גלי

רציתי לדעת מהי אצה כחולה -ירוקה? מה יתרונותייה ? למי מתאימה? האם מגיעה כאצה אמיתית למאכל או שמא בכמוסות? היכן ניתן להשיג? כפי שהבנתי אצה זו היא מקור מצויין לחלבון וספיגת החלבון היא כ-85% לעומת בשר 20% האם כך הדבר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2007 | 23:51 | מאת: דנה ויינר

שלום גלי, אצה כחולה הינה סוג של מיקרו-אצה הנחשבת מזינה במיוחד בשל תכולת חלבון גבוהה וויטמינים מסוג B. מייחסים לה תכונות של מטיבה עם מערכת החיסון. למיטב הבנתי מגיעה בכמוסות- 4 כמוסות מכילות 1.5 גר' חלבון, להבדיל מביצה אחת שמכילה 6 גר' חלבון.הספיגה של חלבון מבשר אינה 20%, יותר קרוב ל- 85-90%, איני יכולה לומר מהו אחוז הספיגה מאצה זו. אך גם אם ננחי שמדובר ב- 20%, אם במנה של 100 גר' בשר יש כ- 20 גר' חלבון, אז 20% יהיה 4 גר' חלבון במקרה הכי גרוע, שזה עדיין יותר חלבון מהאצה. איני מומחית בנושא, ולכן כדי לפנות לשאלות נוספות לפורום נטורופתיה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית