האם יש משהו מזיק בחמציץ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/02/2007 | 19:57 | מאת: עמוס

לדיאטניות שלום רב, לאחרונה הסבו את שימת ליבי לכך שצמח החמציץ משמש למאכל במאכלים של עדות שונות. מכיוון שבחמציץ יש לא מעט חומצה אוקסלית, מתעוררות מספר שאלות: 1. האם החמציץ הגדל בר, טוב למאכל כמו חמציץ תרבותי? 2. האם יש משהו מזיק בחמציץ, בגלל החומצה האוקסלית? 3. האם יש אנשים שבגלל מחלה כזאת או אחרת, רצוי שיזהרו או ימנעו מאכילת חמציץ? בתודה ובברכה, עמוס

13/02/2007 | 11:53 | מאת: דנה ויינר

שלום עמוס, אין לנו מידע תזונתי לגבי חמציץ או לגבי תכולת האוקסלאטים בתוכו. לאור הידוע לי אין בעיה לאכול חמציצים, ואין דיווח על כל הפרעה באכילתם. בהנחה שיש בהם הרבה אוקסלאטים, אז אלו אינם מתאימים כאשר ישנה נטיה לאבני סידן-אוקסלאט או כל מחלה הקשורה לאוקסלאטים בשתן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית