סיבים תזונתיים וקרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/01/2007 | 22:47 | מאת: רונית

שלום, אני חולת קרוהן, מאובחנת מזה חצי שנה. לאחר טיפול בסטרואידים בן שלושה חודשים מדדי הדלקת ירדו וכן ספיגת הברזל עלתה באופן עצמאי. בהמלצת דיאטנית אני מקפידה על תזונה דלת סיבים ושומנים. בביקור אחרון אצל הגסטרואנטרולוג נאמר לי שאני יכולה להתחיל "בניסוי ותהיה" ולהוסיף לתפריט סיבים (חסרים לי מאוד פירות וירקות) ועם זאת לדעתו אני סובלת מקרוהן צלקתי.. רציתי לשאול בעצתכם כיצד ניתן להתחיל, מאחר ואני מאוד חוששת מסתימה ובעבר לא סבלתי משילשולים או כאבים, כך שלא ברור לי מה ארגיש כשאוכל דבר מזיק. לתשובתכם אודה, רונית.

11/01/2007 | 11:22 | מאת: דנה ויינר

שלום רונית צר לי, אך לא אוכל לעזור לך רבות בנושא הואיל והדיאטה מורכבת למדי וכן מאוד אינדיבידואלית. עליך לפנות חזרה לדיאטנית המטפלת לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית