חלבון פרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/12/2006 | 23:28 | מאת: אלירן

ד"ר גילה שלום. אני מתאמן באופן אינטנסיבי בחדר כושר וצורך חלבונים באופן שוטף במשך כל היום. בשר,עוף,דגים וגם חלבון פרה מכל המינים,כולל תוסף חלבונים (חלבון מי גבינה לאחר אימון). לאחרונה שמעתי מכמה רופאים (הומאופטים בעיקר) וגם מאמרים באתר שחלבון זה אינו מעוכל טוב בגוף והופך לגוף זר הנתקף ע"י המערכת החיסונית שלנו. החלטתי להתנזר זמנים מחלב זה. האם אני יכול להמשיך ולצרוך את תוסף מי החלבון או שגם בו מצוי אותו חלבון פרה? האם באמת ידוע כי חלבון זה אינו בריא? תודה מראש . אלירן

29/12/2006 | 17:01 | מאת: דנה ויינר

שלום אלירן, אין כל הבדל בין אכילת מוצרי חלב לבין חלבון שמקורו בחלבון חלב פרה, או מי גבינה, שניהם מכילים חלבוני פרה, ויכולים לגרום לאלרגיה, רק למי שיש לו אלרגיה, הם לא יוצרים אלרגיה כך סתם. אם אינך בטוח, יש תוספי חלבון שמקורם בביצה ונחשבים לאיכותיים יותר. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית