טונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לברר האם מאכילת שימורי טונה (מספר קופסאות בשבוע) ישנה אפשרות לקבל הרעלת כספית שאחת מהתופעות שלה היא נשירת שיניים. האם הגוף מתגבר על ריכוזי כספית מסויימים או שהנזק הוא בלתי הפיך וכמויות כספית כל הזמן מצטברות בגוף, עד אשר יגרמו להרעלה.האם ישנה דרך לנקות את הגוף מריכוזי כספית.
רציתי גם לשאול האם לילדים עדיף לא לתת כלל שימורי טונה עקב ריכוזי הכספית. ומה הבדל בין טונה בהירה לאדומה מבחינת ריכוזי הכספית. כמו כן, אם יש הבדל בין טונה במם או טונה בשמן.
שלום חיים, הנתונים לגבי כספית אינם שמורים רק לטונה אלא לכל גד טרי או משומר שנחשף לכספית במימי הים ממנו בא. קשה לדעת כמה יש בכל דג כי הכל תלוי למקורו ומידת חשיפתו. אין מדיע ספציפי כי טונה משומרת מכילה יותר כספית מטונה טריה או מכל דג אחר, ולכן לא אוכל לתת תשובה משכילה בנושא. אם אינך בטוח, עליך לפנות בשאלות אלו למשרד הבריאות לאגף המזון ולברר עימם. על מנת להוריד אפשרות של חשיפה לכספית שמקורה בדגים, מומלץ להפחית את מספר המנות תוך הבנה של החסרונות באי אכילת דגים. נכון לעכשיו אין הנחיה לגבי מינון וסוג. בברכה, דנה