1. מיקרוגל 2. אגוזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/12/2006 | 16:49 | מאת: עידו

שלום 1. האם חימום במיקרוגל הורס את הערכים התזונתיים של המזון כפי שטוענים כמה אנשים, או שזה הכל קשקוש? מצאתי ברשת פרסומים לכאן ולכאן. 2. האם חשוב לשמור אגוזי מלך במקרר כדי לשמור על ערכיהם התזונתיים או שאפשר פשוט לשמור אותם במקום יבש וחשוך? תודה מראש על התשובות עידו

09/12/2006 | 00:51 | מאת: דנה ויינר

שלום עידו, 1. מיקרוגל מחמם מקסימום עד 100 מעלות בעוד בתנור או בבישול מגיעים בקלות ל- 150 מעלות, כך שלא סביר שמיקרוגל הורס יותר מכל בישול אחר. חלק מהויטמינים נהרסים בשלבים ראשונים של הבישול וחלק בשלב מאוחר יותר של הבישול, אך המיקרוגל עושה בישול שאינו שונה מכל בישול אחר. 2. אין צורך ממשי לשמור במקרר, זה רק שומר על טריות ולא על ערך תזונתי. אם הטמפ סבירה, מקום חשוך ויבש יפתור את הבעיה. בברכה, דנה

24/12/2006 | 09:12 | מאת: אלישבע

דנה שלום רב, קראתי שהבעיה בבישול במיקרו היא שהוא מקרין את האוכל - ובדרך זו הוא מזיק לאוכל המבושל בו - ולא סתם מחמם אותו. אודה לך על התייחסותך. חג שמח, אלישבע

מנהלי פורום תזונה קלינית