מולסה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני גבולית בסכרת בצןם יש לי100-115 האים מותר להמתיק במולסה האים היא מורידה סוכר? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אסתי, מולסה היא תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן. בעוד הסוכר הלבן, המזוקק, נותר כמעט ללא ערך תזונתי (מלבד הקלוריות), המולסה עשירה בויטמינים מקבוצה B, במינרלים-בעיקר- סידן, אשלגן, ברזל אך גם כמות גדולה של נתרן.( סידן וברזל אינם זמינים). המולסה מכילה כ - 50% סוכר שלא מתגבש ולכן יכולה לשמש להמתקה.יש להשתמש בזהירות בסכרתיים ויש לבדוק רמות סוכר לאחר שימוש.עדיף להשתמש בממתיקים אחרים כגון סוכרלוז או להמנע מהמתקה בכלל. שימוש בכמות גדולה עלול לגרום לשילשול. בברכה, דנה