אומגה 3
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום רב, קראתי גרסאות סותרות לגבי דגים העשירים באומגה 3. לפי גרסה אחת - הרינג, טרוטה וטונה (גם משומרת) עשירים באומגה 3. לפי גרסה אחרת, הנ"ל אינם עשירים באומגה 3. לאיזו מהגרסאות את ממליצה להאמין? שבת שלום ותודה מראש, אבי
שלום אבי, שתי הגרסאות נכונות, תלוי מה מקור הדגים. לא כל טונה או כל דג מכיל אומגה 3. אלו שבחנו ושעשירים באומגה 3 מקורם בים הצפוני באזור סקנדינביה ושבאו ממים עמוקים וקרים ולכן אלו העשירים. כל השאר, אם גדלים בברכות או מקורם בים אחר יכילו אומגה 3 אך בכמות נמוכה בהרבה. בברכה, דנה